Iranul se pregăteşte să livreze Rusiei drone suplimentare - dar şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune -, a dezvăluit în weekend cotidianul american The Washington Post (WP), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezenţa unor drone iraniene în Ucraina, dezminţită de mai multe ori de către Teheran, a fost dovedită în numeroase rânduri.

Statele Unite au ameninţat luni cu sancţiuni întreprinderi sau state care colaborează în programul dronelor în Iran, în urma unui val recent de atacuri în Ucraina, cu drone de fabricaţie iraniană.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Orice persoană care desfăşoară activităţi cu Iranul în vederea dezvoltării dronelor sau rachetelor balistice sau care participă la transportul armamentului din Iran către Rusia ar trebui să fie atentă”, a ameninţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel.

”Statele Unite nu vor ezita să recurgă la sancţiuni sau să ia mmăsuri împotriva principalilor responsabili”, a avertizat el.

”O consolidare a alianţei Rusiei cu Iranul ar trebui să fie considerată de către întreaga lume (...) drept un mare pericol”, a îndemnat Vedant Patel.

Acesta este motivul, îndeamnă secretarul de Stat Antony Blinken, să se furnizeze Ucrainei ”tot ceea ce este posibil” în vederea iernii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.