Deputaţii ruşi îndeamnă la o înăsprire a controversatei legi care condamnă ”propaganda homosexuală”, un nou semn al unei înăspriri a liniei conservatoare a Kremlinului, în toiul Războiului rus în Ucraina şi al unor tensiuni puternice cu Occidentul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amendamentele dezbătute luni în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, prevăd o înăsprire a legii interzicerii ”propagandei homosexuale” în rândul minorilor din 2013, şi anume o interzicere a ”negării valorilor familiei” şi a ”promovării orientărilor sexuale netradiţionale”.

”Operaţiunea specială (din Ucraina) are loc nu doar pe câmpul de luptă, ci şi în minţile şi sufletele oamenilor”, a avertizat luni preşedintele Comitetului Informaţiilor din cadrul Dumei de Stat, Aleksandr Hinstein.

”Propaganda sodomiei se află cu adevărat în centrul influenţei inamicului nostru”, a tunat, la rândul său, miliardarul Konstantin Malofeiev, un magnat de presă, cunoscut prin luări ultraconservatoare de poziţie.

Amendamentele prezentate urmează să fie adoptate în această toamnă, a anunţat preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin.

El laudă o lege menită ”să protejeze” populaţia rusă,

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat luni Guvernului să deblocheze suma de 3,9 miliarde de ruble (64 de milioane de euro) în vederea unor programe de educaţie patriotică.

Potrivit Kremlinului, aceste programe prevăd ”conţinuturi digitale şi multimedia destinate dezvoltării patriotice şi spirituale a copiilor şi tineretului”.

Rusia şi-a consolidat neîncetat o cotitură conservatoatre în ultimii ani, împotriva a ceea ce Vladimir Putin prezintă drept o ”decadenţă” a societăţii occidentale.

Acest viraj a fost consolidat şi mai mult după ce Putin a invadat Ucraina.

Guvernul rus a introdus o nouă materie de studiu la şcoală - ”Conversaţii espre ceea ce este important” -, menite să promoveze ”patriotismul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.