Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a exprimat nemulţumirea Rusiei faţă de Republica Moldova şi Estonia. Ea a spus că Moscova este îngrijorată de declaraţiile ministrului eston de Externe, Urmas Reinsalu, ”care solicită un act terorist împotriva Rusiei, iar Ministerul rus de Externe pregăteşte un recurs către pe care îl va înainta procurorului general al rus”. De asemenea, şefa diplomaţiei ruse acuză Republica Moldova că a permis un atac care a vizat Ambasada Rusiei în Chişinău şi cere o investigaţie, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În legătură cu declaraţiile provocatoare ale ministrului eston de Externe Urmas Reinsalu, care solicită un act terorist împotriva Rusiei, Ministerul rus de Externe pregăteşte un recurs pe care îl va înainta procurorului general al Rusiei, alături de o solicitare de a lua în considerare deschiderea unui dosar penal împotriva acestui cetăţean eston”, a precizat Ministerul rus de Externe pe Twitter, citând-o pe şefa diplomaţiei ruse.

”Pe 7 octombrie, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a fost atacată, iar carabinierii moldoveni însărcinaţi cu protejarea securităţii au permis acest atac. Din fericire, nu au existat victime. Am depus o notă de protest la adresa Republicii Moldova prin care cerem ca incidentul să fie investigat”, a mai subliniat Zaharova.

Zaharova a acuzat, de asemenea, Occidentul de ipocrizie, deoarece nu i-a criticat pe oficialii ucraineni pentru declaraţii care par să susţină violenţa, acuzând Occidentul că se ”conformează impunităţii Kievului”.

Facem apel la comunitatea internaţională ”să demonstreze în sfârşit imparţialitate atunci când evaluează ultimele acţiuni şi declaraţii ale oficialilor ucraineni. Însă ţările occidentale nu vor permite ca acest lucru să se întâmple, nu numai că se conformează impunităţii Kievului, ci cer şi altora să procedeze astfel”, a mai invocat ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.