Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub controlul forţelor ruse şi ţintă a mai multor bombardamente, este ”total deconectată” de la reţea după deteriorarea liniilor de comunicaţie, a anunţat joi agenţia nucleară ucraineană Energoatom. Potrivit operatorului ucrainean, incendiile de pe teritoriul termocentralei Zaporojie, situată în apropierea centralei nucleare, au provocat de două ori deconectarea ultimei linii de comunicaţii care conectează centrala la reţeaua electrică. De asemenea, sunt în curs de desfăşurare operaţiuni pentru conectarea unui reactor la reţea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Alte trei linii de comunicaţie au fost afectate anterior în timpul atacurilor teroriste ruseşti”, continuă Energoatom.

Alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare este asigurată de centrala termică, conform aceleiaşi surse.

”Sunt în curs de desfăşurare operaţiuni pentru conectarea unui reactor la reţea”, a adăugat Energoatom.

Timp de mai multe săptămâni, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de mai multe bombardamente care au vizat centrală nucleară Zaporojie, care are şase reactoare cu o capacitate totală de 6.000 de megawaţi şi este ocupată din martie de trupele ruse.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Cele două reactoare ale centralei aflate în funcţiune au fost deconectate de la reţea. Drept urmare, acţiunile invadatorilor au provocat o deconectare completă a centralei nucleare Zaporojie de la reţeaua electrică, pentru prima dată în istoria sa”, a anunţat compania Energoatom pe contul de Telegram.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.