Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre pentru stabilirea aspectelor tehnice şi organizatorice privind funcţionarea în sistem pilot, precum şi a celor privind operaţionalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. „Într-o primă etapă vor fi achiziţionate 964 de kituri de monitorizare, în valoare de 14,3 milioane de lei, urmând ca treptat, până în 2025, să ajungem la 15.000 de dispozitive de monitorizare, în valoare totală de 240 de milioane de lei. Aceasta este valoarea totală a acestui program”, a mai explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vorbind despre alte măsuri importante luate astăzi în Guvern, aş vrea să vă spun câte ceva despre operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică. Prin hotărârea aprobată astăzi, se reglementează aspectele tehnice şi organizatorice privind funcţionarea în sistem pilot, cele privind operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, dar şi condiţiile în care se poate dispune, potrivit legii, obligarea unei persoane de a purta un dispozitiv electronic de supraveghere. Conform Legii 146 din 2021, această monitorizare electronică se aplică în primă fază în sistem pilot, începând cu data de 1 octombrie 2022 până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2025, pe durata aplicării ordinului de protecţie provizoriu şi ordinului de protecţie, respectiv ordinului european de protecţia în cazul în care România este un stat emitent”, a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

El a oferit şi câteva detalii legate de etapele implementării acestui program.

„Într-o primă etapă vor fi achiziţionate 964 de kituri de monitorizare, în valoare de 14,3 milioane de lei, urmând ca treptat, până în 2025, să ajungem la 15.000 de dispozitive de monitorizare, în valoare totală de 240 de milioane de lei. Aceasta este valoarea totală a acestui program”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.