Un teritoriu separatist prorus din regiunea ucraineană Doneţk (est), anunţă miercuri că a fost recunoscut drept ”stat” de către Coreea de Nord, care nu a făcut imediat vreun anunţ în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta ar fi cea de a treia recunoaştere, după cele ale Siriei, la sfârşitul lui iunie, şi Rusiei, cu câteva zile înante ca Vladimir Putin să lanseze invazia Ucrainei, la 24 februarie.

O ”reprezentanţă diplomatică” a separatiştilor ucraineni proruşi la Moscova a difuzat pe Telegram o fotografie în care reprezentanta sa, Olga Makeieva primeşte ceea ce prezintă a fi o scrisoare de recunoaştere de la ambasadorul nord-coreean în Rusia Sin Hong Chol.

Liderul separatist din Doneţk Denis Puşilin a anunţat cu puţin înainte această recunoaştere a Phenianului.

”Statutul internţaional al «republicii populare (de la) Doneţk» continuă să se consolideze”, a anunţat el.

”Aceasta este o nouă victorie a diplomaţiei noastre”, declară AFP Puşilin.

Celălalt teritoriu separatst prorus din estul Ucrainei, în regiunea Lugansk, nu a făcut anunţuri în acest sens.

Rusia şi-a justificat invazia Ucainei şi războiul prin necesitatea de a apăra aceste entităţi separatiste din Donbas.

Moscova este considerată, în pofida dezminţilor sale, instigatoarea acestor mişcări separatiste, în 2014, după ce a anexat Penisnula ucraineană Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.