Combatanţi ucraineni s-ar ascunde, în continuare, în imensa oţelărie Azovstal, după ce Moscova a declarat în mod oficial închisă operaţiunea de de preluare a controlului acesteia, susţine liderul regiunii separatste proruse Doneţk Denis Puşilin, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-ar putea ascunde. Ar putea fi pierduţi pe undeva, rămaşi în urma” combatanţilor care s-au predat şi au fost luaţi prizonieri, declară Puşilin.

Armata rusă a declarat, la 20 mai, Azovstalul şi Mariupolul ”complet eliberate” şi anunţa că 2.439 de luptători s-au predat din acest ultim buzunar al rezistenţei ucrainene în portul asediat.

Ucrainenii rămaşi în urmă la Azovstal nu reprezezintă o ameninţare la adresa forţelor ruse care au ocupat oraşul, apreciază Puşinin.

Imensa oţelărie este în curs de deminare, au anunţat oficiali ruşi.

Puşilin subliniază că se va putea anunţa că nu mai este nimeni în oţelărie decât după deminarea, curăţarea şi verificarea atentă a instalaţiei.

”Din nefericire, avem deja un pompier rănt”, anunţă el.

”Există o mulţime de capcane. Tehnic, ei au avut totul pentru a face asta. De aceea, deminarea este foarte minuţioasă”, declară el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.