Finala Ligii Naţionale de baschet masculin debutează joi, în BT Arena, cu prima partidă din cinci programate, între campioana en-titre, U Banca Transilvania Cluj, şi câştigătoarea Cupei României în acest sezon, CSO Voluntari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clujenii au câştigat Supercupa, în debutul sezonului, de asemenea după confruntarea cu CSO Voluntari, însă ilfovenii şi-au luat revanşa în semifinalele Cupei, când au eliminat U BT Cluj.

Acum, cele două echipe, favoritele Ligii Naţionale, se confruntă pentru titlul naţional. Ambele finaliste s-au calificat în trei partide în semifinale, U BT Cluj în faţa celor de la FC Argeş Piteşti (98-73, 113-68, 101-72), iar CSO Voluntari cu CSM Oradea (74-66, 74-66, 85-79).

În timp ce echipa CSO Voluntari se află în premieră în finala Ligii Naţionale, baschetul clujean are la activ şase titluri naţionale - trei cu Universitatea Cluj (1992, 1993, 1996) şi alte trei cu U Mobitelco/U BT Cluj (2011, 2017, 2021).

”Este cel mai important moment al anului cu siguranţă, chiar am avut un sezon extraordinar până acum. A fost un parcurs excelent în Basketball Champions League, iar acum obiectivul nostru este să câştigăm titlul. Ne luptăm pentru campionat, nu avem probleme mari de efectiv. Singura dificultate este că nu am jucat un meci greu de peste 20 de zile. Am încercat prin antrenamente să ridicăm volumul intensităţii. Suntem pregătiţi şi ne dorim să câştigăm titlul de campioni naţionali. Vrem să îi învingem, avem avantajul terenului propriu. Sperăm ca fanii noştri să ne susţină, îi aşteptăm alături de noi! ”, a declarat, miercuri, antrenorul U BT Cluj, Mihai Silvăşan.

În completare, căpitanul echipei, americanul naturalizat Patrick Richard a comentat: ”Va fi o finală intensă, dar luăm totul pe rând. Obiectivul nostru este să câştigăm titlul. Nu ne gândim prea mult la eliminarea din Cupa României, desi voiam să luăm şi acel trofeu. Am trecut peste acea înfrângere şi vrem să câştigăm acum. Anul trecut am câştigat titlul şi vrem să repetăm acea experienţă împreună cu suporterii! ”.

FOTO: CSO Voluntari
FOTO: CSO Voluntari

La rândul său, antrenorul advers, Saşa Ocokoljic, se declară mândru de calificarea în prima finală a Ligii Naţionale cu CSO Voluntari.

”Cred că după două Cupe ale României şi o prezenţă în SuperCupa României în doar doi ani este o mândrie că avem deja o medalie garantată şi în campionat, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pentru aur. Adversarul nostru este fără doar şi poate cea mai puternică echipă din ligă, cu un sezon de invidiat lăsat în urmă, o echipă faţă de care avem un respect imens pentru tot ce au realizat. Ei sunt favoriţii, având atât calitate individuală şi de grup, cât şi avantajul terenului propriu, însă sunt convins că şi noi avem punctele noastre forte şi vom face această finală foarte interesantă. O finală de care publicul iubitor de baschet din România şi nu numai se va bucura”.

Al doilea meci al finalei va avea loc sâmbătă, tot în BT Arena, după care seria se mută la Voluntari, în 31 mai şi 2 iunie, pentru ca un eventual meci decisiv, al 5-lea, să aibă loc din nou în BT Arena, în 5 iunie. Prima echipă care acumulează trei victorii obţine titlul naţional al stagiunii.

Titlul naţional a fost câştigat în 2021 de echipa U Banca Transilvania Cluj, care a primit astfel dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care a atins faza sferturilor de finală, în premieră pentru o echipă din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.