În total 87 de persoane au fost ucise într-un atac rus, la 17 mai, vizând o bază militară ucraineană, în nordul ţării, a anunţat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, sub dărâmăturile Desnei se află 87 de victime, 87 de cadavre, victime care au fost ucise”, a anunţat liderul ucrainean într-o intervenţie prin videoconferinţă la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, în Elveţia.

Acest bilanţ ar putea fi unul dintre cele mai sângeroase ale bombardamentelor ruseşti în Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

Acest atac aerian a vizat satul Desna, în care se află o tabără de antrenament importantă, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de Kiev, în regiunea Cernihiv.

Un bilanţ prezentat în ziua bombardamentului de către salvatori locali anunţa opt morţi şi 12 răniţi.

Este vorba despre un atac neobişnuit în această regiune, situată în apropierea capitalei, recucerită cu mai multe săptămâni anterior de către militari ucraineni, după retragerea trupelor ruse din regiunea Kievului, în ultimele zile din martie.

”Aceste persoane nu vor cuoaşte viitorul Ucrainei”, deplânge Volodimir Zelenski.

Ucraina ”plăteşte scump libertatea şi independenţa şi pentru această luptă”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.