Guvernul britanic a anunţat că a eliminat toate taxele pe mărfurile din Ucraina, în timp ce a impus o interdicţie a exportului de produse şi tehnologii în Rusia care ar putea fi folosite pentru a reprima ucrainenii, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura a venit ca răspuns la o solicitare directă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a sprijini economia ucraineană, a declarat într-un comunicat secretarul britanic pentru comerţ internaţional, Anne-Marie Trevelyan.

Marea Britanie a redus toate tarifele la mărfurile din Ucraina, inclusiv pe exporturile ucrainene cheie precum orzul, mierea, conservele de roşii şi carnea de pasăre, a spus Trevelyan.

„Suntem neclintit alături de Ucraina în această luptă continuă şi vom lucra pentru a ne asigura că Ucraina supravieţuieşte şi prosperă ca naţiune liberă şi suverană”, a spus ea într-un comunicat.

Marea Britanie a anunţat, de asemenea, o interdicţie a exporturilor de produse şi tehnologii către Rusia. Produsele vizate ar putea include echipamente de interceptare şi monitorizare şi „vor închide orice lacune existente pentru a se asigura că Rusia nu cumpără aceste bunuri din Marea Britanie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.