Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) va fi condusă în următorii patru ani de Dragoş Răducan, până în prezent prim-vicepreşedinte executiv al FPTR, care a fost ales în această funcţie în cadrul Adunării Generale a organizaţiei. De asemenea, Dumitru Luca a fost reales preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Cu o experienţă de peste 40 de ani în turism, Dragoş Răducan preia conducerea FPTR în urma retragerii omului de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în turism din ţară.

Dragoş Răducan este doctor în ştiinţe, are studii de masterat în ecoturism, management agroturistic şi alimentaţie publică şi este profesor asociat la Universitatea Româno-Americană. Totodată, este antreprenor în turism, deţine o companie de consultanţă şi management hotelier, operează un hotel pe litoralul românesc şi are expertiză în consultanţă, management şi formare profesională.

“În numele Federaţiei, îi mulţumesc lui Mohammad Murad, preşedintele de onoare al FPTR, pentru că a transformat organizaţia într-una dintre vocile importante din turismul autohton şi că a reuşit să pună federaţia la masa negocierilor cu reprezentanţii guvernamentali pe teme ce ţin de dezvoltarea turismului românesc. În urma discuţiilor constructive din cadrul acestei şedinţe sunt convins că în noua formulă de conducere, împreună cu vicepreşedinţii şi mai ales cu domnul Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedinte FPTR, antreprenor de anvergură şi preşedinte al Organizaţiei Patronale Mamaia - Constanţa, alături de care am candidat astăzi, să continuăm în această direcţie. FPTR reprezintă angajatorii din turismul autohton, iar guvernanţii trebuie să ţină cont de părerea oamenilor de afaceri atunci când reglementează domeniul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Trebuie create pârghii pentru sprijinirea mediului de afaceri în vederea dezvoltării şi creşterea ponderii veniturilor turismului românesc în PIB ”, a menţionat Dragoş Răducan.

În noul mandat, conducerea FPTR va fi de asigurată de oameni cu o vastă experinţă in turism :

· Dragoş Răducan, Preşedinte FPTR

· Nicolae Bucovală, Prim-vicepreşedinte FPTR

Vicepreşedinţi :

· Roxana Cojocea, Organizaţia Patronală de Turism Poiana Braşov

· Lucian Stanciu, Organizaţia Patronală din Turism Deva - Hunedoara

· Nicolae Bucovală, Organizaţia Patronală Mamaia – Constanţa

· Linica Stan, Organizaţia Patronală Mangalia

· Andreea Şerban, Organizaţia Patronală Eforie

· Adrian Stănciulescu, Organizaţia Patronatul National al Agenţiilor de Turism      

· Virgil Stancu , Vicepreşedinte  Zona II (Sud-Est)

· Ion Ionita, Vicepreşedinte  Zona III (Sud)

· Ion Andrei, Vicepreşedinte  Zona IV (Sud-Vest)

· Lucian Stanciu Gorun, Vicepreşedinte Zona V (Vest)            

· Roxana Cojocea, Vicepreşedinte  Zona VII (Centru)

· Nicolae  Istrate, Vicepreşedinte  Zona VIII (Bucureşti-Ilfov)

”În următorii 4 ani, pe lângă permanentizarea acordării voucherelor de vacanţă pentru personalul bugetar, finalizarea legislaţiei pentru înfiinţarea şi funcţionarea OMD-urilor în România, reducerea taxelor si impozitelor pe forţa de muncă, modificarea legislaţiei drepturilor de autor, noua echipă de conducere a FPTR a precizat că obiectivul său principal este ca federaţia să fie permanent implicată atunci când se iau deciziile importante în turism, atât de autorităţile centrale, cât şi de cele locale”, arată FPTR. 

Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc are în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (73.752 salariaţi).

Dumitru Luca, reales preşedinte ANAT

Dumitru Luca, managerul şi administratorul agenţiei de turism Corali şi membru ANAT cu o vechime de 23 de ani în asociaţie a fost reales ca preşedinte al Patronatului ANAT pentru mandatul 2022-2024.

Dumitru Luca este al zecelea preşedinte ANAT. În mandatul 2018 – 2020, a fost ales prim-vicepreşedinte al patronatului, apoi în 2020 a fost ales preşedinte.

Componenţa noului Consiliu Director al ANAT pentru mandatul 2022-2024:

- Presedinte: Dumitru Luca (Corali Holidays)

- Prim vicepreşedinte: Alin Burcea (Paralela 45)

- Vicepreşedinţi: Adrian Voican (Bibi Touring), Aurelian Marin (Paradis Vacanţe de Vis), Diana Iluţ (Sfara Tours)

- Membri ai Consiliului Director: Dan Goicea (Cocktail Holidays), Andrei Chirilov (Laguna Tour), Lucian Boronea (Accent Travel & Events), Valeriu Claudiu Ştefan (Velmar Dreams), Dorina Popescu (Gorj Turism), Mădălina Balaiban (Hello Holidays), George Cioceanu (Travel Fuse), Dumitru Nănescu (Inter-Tour), Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraş), Eduard Cazacu (Eddie’s Travel), Mirel Joacă-Bine (Xcess Tours), Andrei Lefter (Book Travel).

”Am avut un prim mandat de doi ani, ca preşedinte ANAT, plin de provocări şi încercări, marcat de nevoia de supravieţuire în faţa îngrădirilor de tot felul generate de pandemia covid-19 (...) Sunt onorat să fiu reales ca preşedinte ANAT – nu este o misiune uşoară şi, cu sinceritate, nu eram convins că am puterea de a continua pe acest drum, dar colegii mei mi-au dat imboldul decisiv – şi cred că acum trebuie să mergem înainte, pe partea de dezvoltare a breslei agenţiilor de turism în particular, şi a turismului românesc în general. Pentru viitorul meu mandat de doi ani mi-am propus stimularea incoming-ului. Am reusit, de curând, elaborarea unei scheme de minimis şi, mai ales, am reuşit impunerea definiţiei incoming = export de servicii turistice în recenta modificare a legislaţiei privind stimularea exporturilor”, a declarat Dumitru Luca. 

Potrivit acestuia, următorul pas urmărit este modificarea Codului fiscal, care să ofere incomingului aceleaşi facilităţi ca şi celelalte forme de export.

Alte priorităţi sunt corectarea implementării Directivei de travel (OG 2/2018) şi înfiinţarea Fondului de garantare în turism, definitivarea schemei de compensare a datoriilor şi creanţelor bugetare, precum şi organizarea întrunirilor Consiliului Director ANAT în format fizic, prin rotaţie, în toate regiunile.

”Şi mă bucură că din cauza sau chiar datorită pandemiei, românii au redescoperit şi turismul intern. Dacă avem încredere în ce putem oferi ca ţară pe partea de turism, normal că ne putem promova mult mai bine şi pentru pieţele ţintă. Dacă primul meu mandat de preşedinte ANAT s-a concentrat pe salvarea breslei agenţiilor de turism, sper ca următorul şi ultimul meu mandat să se concentreze pe dezvoltarea acestei bresle”, mai subliniază Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.