Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 72/2021 pentru modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, cu modificările ulterioare, în sensul atribuirii Ministerului Educaţiei şi instituţiilor aflate în subordinea acestuia (inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ specifice) a rolului de organizaţii partenere ale beneficiarului, respectiv Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, prin Direcţia de Implementare a Programului Operaţional de Ajutorarea persoanelor Defavorizate (POAD), în scopul implementării eficiente şi de urgenţă odată cu începutul anului şcolar 2021 - 2022, a măsurii POAD, de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijn educaţional.

În acest sens, a fost propusă înlocuirea organizaţiilor partenere prevăzute în ordonanţa de urgenţă nr. 133/2020 (instituţia prefectului şi administraţiile publice locale, care nu au capacitatea administrativă de a gestiona măsuri multiple simultane finanţate în cadrul POAD), cu instituţiile aflate în subordinea Ministerului Educaţiei, respectiv, inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ specifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.