Peste 1.200 de candidaţi susţin, sâmbătă, proba scrisă pentru admiterea la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi, examenul desfăşurându-se în 42 de centre. În total, peste 5.000 de tineri care s-au înscris la concursul de admitere pe cele 2.880 de locuri în şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) susţin, sâmbătă, proba de evaluare a cunoştinţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit MAI, pentru sesiunea de admitere martie-mai 2022, s-au înscris 9.742 de candidaţi, iar după parcurgerea probelor eliminatorii de testare psihologică şi de evaluare a performanţei fizice, au rămas în concurs 5.182 de candidaţi.

Astfel, sunt 2.469 de candidaţi pe 1.340 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, 476 de candidaţi pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, 451 de candidaţi pe 240 de locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea, 635 de candidaţi pe 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, 615 candidaţi pe 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni, 536 de candidaţi pe 300 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti.
 
Începând cu această sesiune, pentru candidaţii la concursul de admitere în şcolile aflate în subordinea Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Române proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă, care va cuprinde subiecte de limba română - în proporţie de 40%, subiecte de limbă străină - în proporţie de 15%, subiecte din legislaţia specifică MAI, precum şi a instituţiilor politice ale statului – în proporţie de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic -  în proporţie de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti, proba scrisă constă în susţinerea unui test grilă la disciplina matematică.
 
Proba se susţine la unităţile de recrutare, începând cu ora 10.00.
 
Rezultatele obţinute la testarea scrisă vor fi afişate pe site-urile şcolilor. Ulterior, pentru candidaţii declaraţi admişi este planificată examinarea medicală, în perioada 18 aprilie - 20 mai. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la 27 mai.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Jandarmeriei Române, 1.250 de candidaţi susţin examenul scris în vederea admiterii la Şcolile Militare de Subofiţeri de Jandarmi. După ce au fost declaraţi admişi la proba sportivă, aceştia concurează pentru a ocupa unul dintre cele 700 de locuri în cadrul şcolilor militare de subofiţeri.

Examenul, de tip grilă, se va desfăşura simultan în 42 de centre regionale, iar candidaţii vor trebui să răspundă la 90 de întrebări.

"Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum şi de celelalte facilităţi ale acestora (baze sportive, săli internet etc.). La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei", a arătat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.