Poliţiştii din judeţul Vâlcea au deschis o anchetă după ce în spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi câini, aparent otrăviţi, agonizând pe străzi, iar cel care le-a postat a scris că imaginile au fost filmate în localitatea Berbeşti. În urma primelor verificări, au fost identificate cadavrele a patru animale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Imaginile extrem de dure, care arată animale agonizând, au fost postate de un bărbat din Râmnicu Vâlcea, fiind însoţite de comentariul: "Primăria oraşului Berbeşti a început sa îşi reia activitatea de a otrăvi în masă câinii. Poliţia Animalelor Vâlcea nu îşi face datoria”.
 
Oficialii Poliţiei judeţene Vâlcea au reacţionat, anunţând că a fost deschis un dosar penal în acest caz. 
 
"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor şi Poliţia oraşului Berbeşti, identificând în oraşul Berbeşti, judeţul Vâlcea, cadavrele a 4 câini, rasa metis. Au fost preluate probe de către lucrătorii DSVSA Vâlcea, în vederea stabilirii cauzei care a condus la decesul câinilor”, anunţă IPJ Vâlcea.
 
Dosarul penal vizează infracţiunea de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.