Andrei Carabelea, primarul din Piatra-Neamţ, a declarat miercuri că în momentul în care am ajuns primar, Piatra Neamţ nu avea nici măcat un traseu turistic omologat iar astăzi, au şi alte 10 trasee în curs de omologare. El a mai spus că abia în urmă cu un an au reuşit să plătească telegondola care acum a intrat pe profit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vorbim despre Piatra Neamţ ca oraş turistic de peste 20 de ani, dar imaginaţi-vă că în momentul în care am ajuns primar, Piatra Neamţ nu avea nici măcat un traseu turistic omologat. Astăzi, avem nu doar un traseu turistic omologat ci şi alte 10 trasee în curs de amenajare şi omologare”, a spus primarul Carabelea la Prima News. 

El a dat exemplu şi telegondola, despre care a spus că este o ”investiţie care s-a plătit prin achitarea unor rate, cu credite, acum 15 sau 16 ani şi abia acum un an au reuşit să achite toată suma”. 

”Acum este pe profit telegondola, dar trebuie să o punem în valoare şi mai bine”, a mai spus primarul Andrei Carabelea.

El a anunţat că au şi un proiect ambiţios şi atractiv, care se află în stadiu de 15- 20% realizat, şi care atrage mulţi turişti, şi anume Uriaşii lui Harap-Alb. Primarul a spus că prima statuie este deja realizată şi urmează alte patru finalizate până la sfârşitul lunii august.

Primarul din Piatra Neamţ a mai afirmat că este nevoie să fie reparare şi multe lucruri, cum ar fi utilităţile publice, infrastructura în pragul colapsului, precum podurile.

”Am făcut o expertiză a tuturor podurilor şi punţilor pietonale din oraş şi situaţia arăta alarmant. Astăzi, am reabilitat majoritatea podurilor şi punţilor pietonale din oraş, am început să venim cu proiecte viabile de modernizare”, a mai spus Carabelean.

”După 30 de ani în care doar s-au peticit, doar s-au spoit lucruri, doar s-au rezolvat la suprafaţă, într-o manieră aparentă, am început să le rezolvăm temeinic”, a afirmat edilul din Piatra Neamţ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.