Statul Major al Forţelor Aeriene a transmis, la cererea Europei Libere, că în ultimii doi ani au fost identificate 16 incidente de securitate în apropierea bazelor aeriene din ţară, legate de suspiciuni privind drone sau sisteme aeriene fără pilot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major al Forţelor Aeriene transmite că incidentele au fost înregistrate la mai multe baze aeriene: Baza 86 Aeriană Borcea – 2 incidente; la Baza 90 Transport Aerian Otopeni – 1 incident; Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu – 7 incidente; Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii – 6 incidente.

Statul Major al Forţelor Aeriene precizează că în cazul acestor incidente este vorba despre suspiciuni, „pentru că nu s-a putut stabili întotdeauna cu certitudine dacă au fost într-adevăr drone sau alte aparate de zbor”, relatează Europa Liberă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele mai recente astfel de incidente au avut loc al Baza Mihail Kogălniceanu.

Drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, la jumătatea lunii aprilie, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu, au declarat pentru News.ro reprezentanţii MApN, care au precizat că acestea erau probabil de tip comercial şi au evoluat cu viteze mici şi la înălţimi reduse. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

O nouă dronă a fost semnalată în apropierea Aeroportului ”Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa, în 17 aprilie,  militarii afirmând că aceasta era, cel mai probabil, de natură comercială şi că a evoluat cu viteze mici şi la înălţimi reduse. Şi în acest caz a fost sesizat PArchetul Militar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.