Extremiştii de stânga din mişcarea germană RAF au incendiat o anexă de pe proprietatea directorului general al companiei Rheinmetall, Armin Papperger, acuzându-l că profită de pe urma vânzărilor de arme către Ucraina, relatează Bild.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc la 29 aprilie, în Hermannsburg, Saxonia Inferioară, şi a vizat o magazie de grădină. Autorii neidentificaţi au publicat ulterior o scrisoare pe internet în care au revendicat responsabilitatea pentru incendiul provocat asupra proprietăţii lui Papperger.

În scrisoarea de asumare a atacului se spune că "Rheinmetall este una dintre companiile care profită de pe urma aşa-numitului Zeitenwende", care este cuvântul folosit de autorităţile germane pentru a descrie schimbarea politicii de apărare, în urma războiului total al Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, activiştii susţin că firma de armament acumulează "diverse tipuri vechi de vehicule blindate", "care ar putea fi vândute acum Ucrainei", astfel că "Rheinmetall nu doar planifică, ci produce şi ucide la scară naţională".

În finalul scrisorii, autorii fac aluzie la o membră RAF încarcerată, Daniela Klette, cerând eliberarea acesteia şi îndemnând la atacuri asupra forţelor de ordine: "Forţă şi noroc tuturor celor care se ascund de stânga radicală şi celor care acceptă să atace militant forţele de securitate!" - spune mesajul.

Fosta teroristă de stânga Daniela Klette, care se ascundea de mai bine de 30 de ani, a fost arestată la Berlin la începutul acestui an. În timpul unei percheziţii în apartamentul în care Klette a fost reţinută, au fost găsite o grenadă de mână şi alte obiecte periculoase.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, Rheinmetall a acceptat o serie de comenzi pentru a furniza arme Kievului şi a anunţat deschiderea mai multor fabrici în Ucraina, preluând şi în România Automecanica Mediaş.

Securitatea statului a preluat ancheta şi verifică în prezent autenticitatea scrisorii de revendicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.