Armata ucraineană tocmai şi-a publicat raportul zilnic de operaţiuni, susţinând că Rusia îşi regrupează trupele pentru un atac agresiv în estul Ucrainei, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului publicat de Statul Major al Forţelor Armate, obiectivul Rusiei este de a stabili acum un control total asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk. 

”Inamicul îşi regrupează trupele şi îşi concentrează eforturile pentru a se pregăti pentru o operaţiune agresivă în estul statului nostru. Scopul este de a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk", susţine sursa citată.   

Potrivit oficialilor armatei ucrainene, relocarea unităţilor ruseşti este în curs de desfăşurare.  

"Adversarul reface proviziile de alimente, combustibil, materiale lubrifiante şi muniţie", au mai precizat oficialii armatei ucrainene.  

De asemenea, forţele ruseşti continuă să blocheze oraşul Harkov şi să stabilească controlul deplin asupra oraşului Mariupol, cu bombardamente constante de artilerie care distrug cartierele rezidenţiale şi infrastructura oraşului, adaugă raportul. 

Oficialii au acuzat, de asemenea, trupele ruseşti că au bombardat oraşul Nikolaiev din sudul ţării cu muniţie interzisă de Convenţia de la Geneva. 

”Cartierele civile şi instituţiile medicale, în special - Spitalul de copii - s-au aflat sub tirul inamicului. Există morţi şi răniţi, inclusiv copii", susţine armata ucraineană.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.