Moscova susţine oferirea garanţiilor de securitate Ucrainei, Rusiei şi tuturor ţărilor europene, conform documentelor din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care susţin că nicio ţară nu îşi va consolida securitatea în detrimentul alteia, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă, după întâlnirea de vineri cu omologul său indian, Subrahmanyam Jaishankar, relatează agenţia de ştiri rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinem oferirea de garanţii de securitate Ucrainei, tuturor ţărilor europene şi Rusiei în baza documentelor aprobate în cadrul OSCE, care susţin principiul că nicio ţară nu îşi va consolida securitatea în detrimentul securităţii altora”, a spus Lavrov, ca răspuns o întrebare a unui reporter TASS.

Potrivit oficialului rus, nimeni nu va obiecta dacă India sprijină procesul de furnizare de garanţii conform poziţiei sale corecte şi abordării rezonabile pentru rezolvarea problemelor globale.

Lavrov a mai subliniat că nu este informat cu privire la posibilitatea ca India să acţioneze ca mediator în negocierile ruso-ucrainene, mai notează TASS.

 ”Pot să spun doar că respectăm cu siguranţă poziţia echilibrată a Indiei, care nu este supusă influenţei prin şantaj şi care încearcă să dicteze termeni”, a mai menţionat oficialul rus de rang înalt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.