FIBA Europe a luat mai multe decizii, miercuri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv. Cea mai importantă se referă la excluderea cluburilor ruseşti din competiţiile organizate de FIBA, astfel că ruşii de la Avtodor Saratov nu vor mai fi adversarii CSM Oradea în sferturile FIBA Europe Cup. CSM se va duela cu danezii de la Bakken Bears.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma deciziei FIBA Europe a fost refăcut clasamentul grupei din care provenea adversara CSM Oradea, iar danezii de la Bakken Bears sunt noii oponenţi ai vicecampioanei României în sferturi. Meciurile tur-retur cu campioana Danemarcei vor avea loc între 8 şi 16 martie.

Avtodor Saratov câştigase anterior grupa L.

Câştigătoarea din dubla CSM Oradea - Bakken Bears va întâlni în semifinalele FIBA Europe Cup pe Reggio Emilia sau Legia Varşovia.

Celelalte decizii ale FIBA Europe luate miercuri sunt: permisiunea acordată cluburilor din Ucraina de a continua în competiţiile continentale, însă doar dacă joacă meciurile considerate pe teren propriu într-o altă ţară europeană; suspendarea candidaturii Rusiei pentru organizarea EuroBasket2025; excluderea oficialilor ruşi, inclusiv arbitri, din orice competiţie, până la noi reglementări din partea forului continental.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.