Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, în vârstă de 54 de ani, a fost testat pozitiv covid-19 şi prezintă ”simptome uşoare”, a anunţat miercuri Casa Regală, precizând că monarhul îşi ”suspendă activităţile oficiale” timp de şapte zole, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majestatea Sa regele a prezentat un rezultat pozitiv la testul covid-19 la care a fost supus în această (miercuri) dmineaţa, după ce a prezentat noaptea trecută simptome uşoare”, anunţă într-un comunicat Casa Regală.

Regina Letizia şi infanta Sofia nu prezintă simptome şi îşi pot continua activităţile, mai anunţă Casa Regală.

Felipe al VI-lea a asistat în ultimele zile la mai multe întâlniri publice - colocvii ştinţifice, mese - şi urma să se întâlnească miercuri cu Zeljko Komsic, un membru croat al preşedinţei colegiale a Bosniei-Herţegovina.

Regele spaniol a fost vaccinat cu prima doză de vaccin anticovid la sfârşitul lui mai 2021.

Contactată în acest sens de AFP, Casa Regală nu a precizat dacă regele a mai fost vaccinat anticovid între timp.

Spania urmează să abandoneze - începând de joi - purtarea obligatorie a măştii afară, în urma unei îmbunătăţiri a situaţiei sanitare per ansamblu în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.