Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a fost testată pozitiv covid-19 şi prezintă smptome lipsite de gravitate, anunţă miercur palatul regal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana deneză, în vârstă de 81 de ani, care a fost vaccinată cu o doză ”booster” anticovid în noiembrie, a fost testată pozitiv marţi seara.

Ea ”prezintă doar simprome uşoare”, precizează într-un comunicat Curtea.

Însă regina, foarte populară, care tocmai şi-a sărbătorit 50 de ani de la urcarea pe tron, a fost nevoită să-şi anuleze vacanţa în Norvegia şi se află în carantină la palatul său din Copenhaga.

În pofida unei ridicări a restricţiilor sanitare anticovid în regatul nordic săptămâna trecută, autorităţile recomandă plasarea în carantină timp de cel puţin patru zile a bolnavilor de covid-19.

Regatul a făcut pariul revenirii de la ”viaţa dinaintea” pandemiei covid-19, în pofida unui nivel mare al contaminării cu noul coronavirus, apreciind că poate înfrunta pandemia cu ajutorul unui nivel mare al vaccinării anticovid şi gravităţii mai mici a simptomelor infectării cu varianta omicron a SARS-CoV-2.

Margrethe a II-a nu este prima suverană din lume care s-a îmbolnăvit de covid-19.

Regele şi regina Suediei, în vârstă de 75 şi, respectiv 78 de ani, au fost testaţi pozitiv covid-19 la începutul lui ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.