Regizorul canadian Denis Villeneuve, care a avut anul acesta succes la nivel mondial cu „Dune”, plănuieşte un nou proiect SF, „Rendez-vous avec Rama”, o adaptare a unui roman de Arthur C. Clarke, autor al „2001, Odiseea spaţială”, anunţă The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicat în 1973, acest SF clasic urmăreşte în anul 2130 un grup de exploratori însărcinaţi să intercepteze o navă cu origine necunoscută care hoinăreşte prin spaţiu. Misiunea lor ar trebui să le permită să stabilească un prim contact cu o formă de viaţă extraterestră.

Pasionat de SF, Denis Villeneuve a semnat deja „Prisoners” şi „Blade Runner 2049”, două filme considerate drept opere majore ale acestui gen foarte în vogă la Hollywood. 

Continuarea „Dune”, în octombrie 2023

În aşteptarea „Rendez-vous avec Rama”, Denis Villeneuve trebuie să realizeze mai întâi continuarea filmului „Dune”. Proiectul, oficializat în urmă cu câteva săptămâni, ar trebui să fie lansat în 2023. 

La nivel internaţional, „Dune” al lui Villeneuve se apropie de 400 de milioane de dolari încasări la box office. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.