Cântăreaţa pop americană Taylor Swift a fost dată în judecată fiind acuzată că a furat versurile piesei „Shake It Off” de la o piesă a grupului 3LW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea va trebui să se prezinte în faţa unui juriu pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Un judecător a refuzat cererea lui Swift de a respinge cazul, motivând că un juriu va decide dacă piesa ei de succes din 2014 a copiat melodia „Playas Gon' Play”, lansată în 2001 de 3LW.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ambele melodii cuprind variaţii ale versurilor „players gonna play" şi „haters gonna hate".

Judecătorul respinsese anterior cazul, spunând că versurile sunt „prea banale” pentru a intra sub incidenţa drepturilor de autor.

În decizia iniţială, judecătorul Michael W Fitzgerald a semnalat alte 13 cântece care cuprinde versuri similare, inclusiv „Playa Hater” al lui Notorious B.I.G. şi „Dreams” al grupului Fleetwood Mac.

Totuşi, compozitorii Sean Hall (care a mai colaborat cu Justin Bieber şi Maroon 5) şi Nathan Butler (care a mai lucrat cu Backstreet Boys şi Luther Vandross) au făcut apel la această hotărâre şi o curte federală de apel a schimbat decizia.

Astfel, cazul a revenit la judecătorul Fitzgerald. Swift a cerut o judecată preliminară - o decizie imediată că ea nu a încălcat drepturile de autor -, însă joi acesta a refuzat.

„Playas Gon' Play” nu a fost un mare succes pentru 3LW. Pentru Swift, „Shake It Off” este cel mai bine vândut single din carieră, clasat şi pe primul loc în topul american Billboard Hot 100.

O dată pentru începerea procesului urmează să fie anunţată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.