Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel îşi exprimă ”îngrijorarea” faţă de o intensificare a epidemiei covid-19 în Germania şi avertizează împotriva unei ”anumte nepăsări”, în contextul în care campania de vaccinare bate pasul pe loc, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evoluţia actuală în spitale şi cu privire la numărul morţilor din cauza covid-19 ”mă îngrijorează foarte mult (...). Ea ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi”, declară cancelarul ediţiei de duminică a cotisianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ea apără faptul că nu a impus vaccinarea obligatorie, însă se declară ”foarte întristată” de faptul că ”două, trei milioane de germani în vârstă de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă”.

”Acest lucru ar putea face o diferenţă pentru aceste persoane şi pentru întreaga societate”, apreciază Merkel.

Infectările cu noul coronavrus au început să crească din nou în Germania odată cu venirea toamnei.

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat sâmbătă 21.543 de îmbolnăviri în 24 de ore şi 90 de morţi din cauza covid-19.

Incidenţa bolii a crescut la 145,1 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, de la 100,00 în urmă cu şapte zile.

Campania de vaccinare bate pasul pe loc, iar potrivit RKI, 55,5 de milioane de germani au fost complet vaccinaţi împotriva noului coronavirus, reprezentând 66,7% din populaţie.

Angajaţi din sănătate au anunţat în ultimele zile un nou aflux de bolnavi de covid-19 la spitale - majoritatea persoane nevaccnate.

Potrivit preşedintelui Societăţii Spitalelor Germane Gerald Gass, spitalizările bolnavilor de covid-19 au crescut cu 40% în decurs de o săptămână.

La terapie intensivă, numărul bolnavilor de covid-19 a crescut cu 19%.

”Dacă această evoluţie continuă, vom avea în curând 3.000 de bolnavi la terapie intensivă”, a avertizat el recent, într-un interviu acordat grupului de ziare regonale Redaktionsnetzwerks Deutschland, iar acest lucru va antrena ”restricţii cu privire la funcţionarea normală” a instituţiilor spitaliceşti, precum o amânare a operaţiilor programate.

Potrivit unui sondaj realizat de Forsa, comandat de către Ministerul Sănătăţii şi publicat joi, o convingere a persoanelor reticente faţă de vaccinare nu este uşoară.

Astfel, 65% dntre persoanele nevaccinate intervievate au declarat că nu vor ”în niciun caz” să se vaccineze, iar 23% se declară ”puţin dispuse”.

De asemenea, 89% dintre persoanele nevaccinate declară că pericolul saturării secţiilor de terapie intensivă din spitale nu are nicio influenţă asupra dispoziţiei lor de a se vaccina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.