Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), nu a fost lăsată să intre, miercuri, la şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, de către un paznic. Ariana Dudună a declarat că s-a temut atunci când bărbatul a tras-o de braţ, considerând că ce s-a întâmplat reprezintă "un abuz inadmisibil, o încălcare flagrantă a statului de drept".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa afirmă, într-un comunicat de presă, că a fost refuzat accesul reprezentanţilor acesteia la şedinţa Consiliului Judeţean. 
 
AEC susţine că în cadrul şedinţei s-a votat un proiect nelegal, care blochează accesul elevilor la transport gratuit, în ciuda faptului că instanţa a decis că este responsabilitatea Consiliului Judeţean să acorde gratuitatea elevilor.
 
"Încercând să intre la şedinţă pentru a lua cuvântul, preşedintele AEC, Ariana Dudună, a fost trasă de braţ în timp ce urca scările de către un paznic din CJC, fiind bruscată şi dusă înapoi în josul scărilor. Acesta a motivat refuzul de a lăsa elevii să intre în baza faptului că sala este plină şi că ar fi o problemă de distanţare, dar în acest caz ar fi putut fi asigurat accesul online, având în vedere că o parte din consilierii judeţeni au intrat în sistem de videoconferinţă”, se arată în comunicatul AEC.
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunţat că va ataca în instanţă proiectul votat în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean şi va depune plângere penală pe numele tuturor celor vinovaţi pentru încălcarea drepturilor elevilor. 
 
Ariana Dudună consideră că ceea ce s-a întâmplat miercuri reprezintă un abuz şi o "încălcare a statului de drept". 
 
"Nici nu pot să exprim în cuvinte frica pe care am simţit-o când un om adult, cu un cap mai înalt ca mine, a venit şi m-a tras de braţ pentru simplul fapt că am vrut să particip la o şedinţa publică şi să împiedic încălcarea legii. Ce s-a întâmplat astăzi este un abuz inadmisibil, o încălcare flagrantă a statului de drept, încălcare ce nu mă mai miră, având în vedere faptul că CJC refuză să pună în executare o hotărâre a instanţei. Vom ataca în instanţă proiectul adoptat astăzi, şi nu ne vom da bătuţi până când elevii din judeţul Constanţa nu vor beneficia de gratuitate la transport!”, a declarat Ariana Dudună.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.