Israelul, care părea mai mult sau mai puţin să fi eradicat epidemia covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, în urma unei campani de vaccinare rapide, care a permis o ieşire din caratină a populaţiei, pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei în anumite regiuni din ţară şi se îndreaptă către noi măsuri coercitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul mediu al cazurilor de covid a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500, din cauza unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2.

Această situaţie instabilă ar putea determina autorităţile să impună o nouă carantină - a patra de la începutul epidemiei covid-19.

Potriivt The Times of Israël, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti - Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

”Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat, la rândul său, directorul general de la Ministerul Sănătăţii Nachman Ash.

Mai multe măsuri au  fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia deschiderea noului an şcolar, în septembrie.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călători din ţări aflate pe o listă lărgită este necesar să se izolee înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un ”paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.