Nouă bolnavi de covid-19 au murit luni, după ce un tub de oxigen s-a rupt, la un spital din Vladikavkaz, capitala Republicii Osetia de Nord, a anunţat Ministrul oset al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nouă pacienţi bolnavi de covid-19 au murit din cauza lipsei de oxigen la spitalul din Vladikavkaz. S-a rupt un sistem de oxigen”, a anunţat luni ministerul, citat de agenţii ruse presă.

Liderul interimar al republicii, Serghei Miniailo a anunţat că ”s-a rupt un tub de oxigen”, potrivit agenţiilor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 71 de pacienţi erau internaţi la terapie intensivă la momentul accodentului, dintre care 13 erau conectaţi la ”respiraţie artificială”.

Cei nouă pacienţi care au murit erau toţi ventilaţi, a precizat ministerul.

Problema a fost ”descoperită rapid şi soluţionată în 30-40 de minute”, iar ceilalţi pacienţăi au fost ajutaţ cu ”butelii de oxigen şi surse de oxigen de urgenţă”.

O anchetă penală a fost deschisă cu privire la servicii care nu răspund exigenţelor de securitate şi care au antrenat decese prin neglijenţă, a anunţat Comitetul rus de anchetă, care se ocupăde principalele dosare penale, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.