Nouă bolnavi de covid-19 au murit luni, după ce un tub de oxigen s-a rupt, la un spital din Vladikavkaz, capitala Republicii Osetia de Nord, a anunţat Ministrul oset al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nouă pacienţi bolnavi de covid-19 au murit din cauza lipsei de oxigen la spitalul din Vladikavkaz. S-a rupt un sistem de oxigen”, a anunţat luni ministerul, citat de agenţii ruse presă.

Liderul interimar al republicii, Serghei Miniailo a anunţat că ”s-a rupt un tub de oxigen”, potrivit agenţiilor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 71 de pacienţi erau internaţi la terapie intensivă la momentul accodentului, dintre care 13 erau conectaţi la ”respiraţie artificială”.

Cei nouă pacienţi care au murit erau toţi ventilaţi, a precizat ministerul.

Problema a fost ”descoperită rapid şi soluţionată în 30-40 de minute”, iar ceilalţi pacienţăi au fost ajutaţ cu ”butelii de oxigen şi surse de oxigen de urgenţă”.

O anchetă penală a fost deschisă cu privire la servicii care nu răspund exigenţelor de securitate şi care au antrenat decese prin neglijenţă, a anunţat Comitetul rus de anchetă, care se ocupăde principalele dosare penale, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.