Bucharest International Jazz Competition, aflată la a 15-a ediţie, cotată între primele trei evenimente de jazz din Europa, conform BBC, va avea loc în perioada 16 - 24 iulie, în cadrul EUROPAfest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc la Sala Auditorium a Palatului Regal (Muzeul Naţional de Artă al României).

Biletele s-au pus în vânzare pe platforma iabilet.ro.

În cadrul festivalului un loc aparte îl ocupă Bucharest International Jazz Competition. Sub sloganul „Return to Live Music. No limits, just hope!”, artişti din 20 de ţări aduc în festival un amestec de stiluri şi ritmuri.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, a transmis: „Am fost dintre puţinii operatori culturali din România care nu şi-au anulat evenimentele în 2020, ci le-au adaptat mediului online. Dar, atât ca muzician, cât şi ca art manager pot spune cu certitudine că aceasta nu este o soluţie care să poată înlocui spectacolele live. Publicul este o componentă importantă în ecuaţia unui concert reuşit. Aplauzele, bucuria, emoţia dată de evoluţia pe scenă în faţa publicului, energia care se creează şi circulă între artişti şi audienţă nu pot fi înlocuite de niciun mijloc tehnic, de niciun artificiu de promovare”.

„Anual, peste 300 de muzicieni din mai mult de 40 de ţări evoluau pe scenele festivalului în Bucureşti şi alte oraşe. Anul acesta am avut abia în luna mai confirmarea că putem organiza festivalul în spaţii închise, aşadar prezentăm artişti din 20 de ţări într-un lineup variat şi atrăgător. EUROPAfest are o ediţie atipică, dar calitatea artiştilor şi a producţiilor prezentate rămâne la aceleaşi standarde profesionale. Aşteptăm publicul iubitor de muzică bună începând cu 16 iulie la sala de concerte“.

Mai multe detalii urmează să fie comunicate.

Festivalul organizat de jmEvents aduce, din 1994, în cadrul aceluiaşi eveniment, patru genuri muzicale: jazz, blues, pop şi clasic. În 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeana şi Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.