G7 a lansat, sâmbătă, un vast plan mondial de infrastructură pentru ţările defavorizate, la iniţiativa preşedintelui american Joe Biden, şi cu scopul de a face concurenţă iniţiativelor chineze, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect de mare anvergură numit "Build Back Better World" ar trebui să ajute aceste ţări să-şi revină după pandemie, axându-se pe climat, sănătate, digital şi lupta contra inegalităţilor, anunţă Casa Albă într-un comunicat. 

Administraţia americană estimează că sute de miliarde de dolari vor putea fi mobilizaţi, în special datorită sectorului privat. 

"Nu este vorba de a determina ţările să aleagă între SUA şi China. Este vorba de a le propune o altă viziune şi o altă abordare", a asigurat un înalt responsabil american.                

Reuniţi până duminică la Carbis Bay, în sud-vestul Angliei, şefii de state şi guverne din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Canada, Japonia şi Statele Unite se străduiesc să-şi arate bunele intenţii, chiar dacă tensiunile din jurul Irlandei de Nord au alterat atmosfera. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.