Guvernul german a adoptat marţi o reglementare care prevde o relaxare a restricţiilor sociale impuse persoanelor vaccinate împotriva covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste noi reglementări, adoptate de către Consiliul de Miniştri, este necesar să fie  adoptate de către cele două Camere ale Parlamentului, pentru a putea intra în vigoare în următorul weekend.

Această ridicare parţială a unor restricţii impuse în noiembrie în lupta împotriva covid-19 privesc numai persoane care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin anticovid - care reprezintă aproximativ 8% din populaţia germană.

Aproximativ 28% din populaţia germană a fost vaccinată cu prima doză de vaccin împotriva covid-19.

Între măsurile care urmează să fie ridicate - valabile numai pentru persoane vaccinate - se află obligaţia prezentării unui test negativ covid-19 la intrarea în magazine sau limitări ale reuniunilor private, a anunţat marţi ministrul Justiţiei Christine Lambrecht, relatează AFP.

”Persoanele vaccinate nu vor mai avea nevoie de un test negativ (covid-19) atunci când vor să-şi facă cumpărăturile, să se ducă la frizer sau să viziteze grădina botanică, de exemplu”, a anunţat ea.

Potrivit textului adoptat de Guvern, persoanele vaccinate se pot ”întâlni în privat fără restricţii”, precizează ministrul.

De asemenea, nici interdicţia circulaţiei pe timpul nopţii, începând de la ora 22.00, nu se mai aplică în cazul persoanelor vaccinate, potrivit acestui proiect.

Bundestagul, Camera inferioară a parlamentului german, urmează să se pronunţe asupra acestui text joi , iar Bundesratul, Camera superioară, vineri.

În cazul unei adoptări a acestei relaxări, măsurile pot intra în vigoare începând din weekendul următor.

Peste 6,7 milioane de persoane au fost vaccinate până luni cu ambele doze de vaccin, iar aproape 24 de milioane cu o doză, potrivit Institutului Robert Koch.

Germaia, dur afectată de al treilea val al epidemiei covid-19 în iarnă, a adoptat de mai multe luni numeroase de restricţii, inclusiv închiderea barurilor, restaurantelor, locurilor culturale şi incintelor sportive, închiderea magazinelor considerate neesenţaile, limitarea reunilor private şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Spre deosebire de executivele altor state membre UE, Guvernul Angelei Merkel nu a prezentat un calendar al redeschiderii locurilor închise din cauza pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.