Producătorul auto Volkswagen intenţionează să desfiinţeze până la 4.000 de locuri de muncă în Germania oferind angajaţilor mai în vârstă programe de pensionare anticipată sau parţială, care ar putea costa grupul mai multe sute de milioane de euro, au declarat duminică surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volkwagen a anunţat într-un comunicat că a convenit un plan cu comitetul de întreprindere pentru a oferi pensionarea parţială celor născuţi în 1964, oferind în acelaşi timp pensionarea anticipată celor născuţi între 1956 şi 1960.

Volkswagen a declarat că se aşteaptă ca până la 900 de muncitori să opteze pentru pensionare anticipată, în timp ce un număr mic, dar de ordinul miilor, vor putea alege pensionarea parţială, fără a da o cifră precisă.

Două surse ale companiei au declarat pentru Reuters că vor fi tăiate 3.000-4.000 de poziţii prin intermediul programului care urmează să fie implementat la cele şase fabrici germane ale brandului VW, care are aproximativ 120.000 de angajaţi.

Ziarul Handelsblatt, care a scris mai devreme despre acest plan, a afirmat că VW va reduce până la 5.000 de locuri de muncă.

Volkswagen a refuzat să comenteze costul programului, care va depinde de câţi angajaţi acceptă oferta.

O sursă a estimat costul la aproape 500 de milioane de euro.

În condiţiile în care producătorul auto german cu o istorie de 83 de ani încearcă să devină mai mult o companie de tehnologie după modelul Tesla, Volkswagen a anunţat că majorează bugetul pentru instruirea personalului cu 40 de milioane de euro, la 200 de milioane.

Volkswagen a mai afirmat că prelungeşte şi o mpsură de blocare a angajărilor până la sfârşitul anului 2021. Măsura ar fi trebuit să fie în vigoare doar până în primul trimestru.

Angajările externe vor fi făcute numai în domenii precum maşinile electrice, digitalizarea şi dezvoltarea bateriilor.

Grupul Volkswagen a declarat în ianuarie că va reduce costurile generale cu 5% şi costurile de achiziţie cu 7%, în următorii doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.