Franţa critică un proiect al unei alianţe între Danemarca, Austria şi Israel în domeniul vaccinurilor împotriva covid-19 şi siubliniază că un ”cadru european” este mai potrivit să garanteze ”solidaritatea” în cadrul Uniunii Europene (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Convingerea noastră este în mod foarte clar că soluţia cea mai eficientă de a răspunde nevoilor vaccinării este necesar să continue să aibă la bază cadrul european”, a subliniat miercuri seara o purtătoare de cuvânt a Ministerului francez de Externe.

Acest cadrul european ”este cel care garantează solidaritatea între statele membre (UE), mai indispensabilă ca niciodată, şi eficienţa noastră colectivă”, subliniază ea.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şiomologul său danez Mette Frederiksen urmează să se întâlneasă cjoi, în Israel, cu premierul Benjamin Netanyahu, în vederea lansării unui parteneriat cu privire la vaccinuri împotriva covid-19 de a doua generaţie - atât în domeniul producţiei, cât şi al cercetării.

Sebastian Kurz consideră că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este ”prea lentă” în aprobarea vaccinurilor şi că nu mai este posibil ”să depinzi numai de UE” în privinţa vacinurilor de generaţia a doua, în lupta împotriva multiplelor mutaţii ale noului coronavirus.

Procesul autorizării punerii pe piaţa europeană urmează să fie acclerat prin punerea la punct a unei ”proceduri de urgenţă” cu privire la vaccinuri adaptate variantelor noului coronavirus, anunţă Quai d'Orsay.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a recunoscut miercuri unele ”lipsuri uneori grele” în politica UE a vaccinării, însă a deplâns totodată ”tentaţii de secesiune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.