Un grănicer francez, Alexandre Verdure, a fost condamnat, vineri, la 20 de ani de închisoare, pentru uciderea "cu sălbăticie" a unei prostituate române, Mihaela Miloiu, în 2016, în Elveţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După trei zile de audieri, grănicerul a fost găsit vinovat de uciderea Mihaelei Miloiu, al cărei trup gol a fost găsit în pădurea Frasnois (Jura), scrie lefigaro.fr.

Alexandre Verdure, care locuia cu soţia sa şi cu fiul său la Mouthe (Doubs) în momentul faptelor, a negat că a ucis-o pe tânara în vârstă de 18 ani, în noaptea de 29-30 noiembrie, la Sullens (Elveţia). "Nu vreau să fiu condamnat pentru o crimă pe care nu am comis-o", a spus el şi vineri.

El susţine că a avut un raport sexual plătit cu tânăra în momentul în care doi bărbaţi au apărut şi au ucis-o, iar apoi i-au ordonat  să "facă tot ce este necesar" pentru a scăpa de cadavru. El a transportat şi abandonat cadavrul în Franţa.

Avocatul Etienne Manteaux, care a cerut 30 de ani de închisoare, a solicitat juraţilor să ia în considerare "sălbăticia" cu care a fost ucisă femeia şi "personalitatea îngrijorătoare" a acuzatului. Aceste din urmă nu a arătat "nici cea mai mică emoţie" în faţa sorţii victimei, subliniind că există un "risc de recidivă". Magistratul s-a preocupat să demonteze teoria acuzatului privind o crimă comisă de proxeneţi: telefoanele mobile nu au putut fi localizate în acelaşi loc cu cel al prostituatei şi, potrivit ascultărilor telefonice, membrii reţelei o căutau când au realizat că ea a dispărut.

Însă mai ales "au existat 15 lovituri pentru a-i sparge capul, 26 de lovituri de cuţit şi doar ADN-ul lui Verdure a fost găsit pe tânăra femeie, a explicat Etienne Manteaux, dezvăluind minciunile acuzatului. "Poate raportul lor sexual s-a petrecut rău, ştim că au fost probleme cu prezervativul. S-a simţit el umilit?", a spus procurorul, convins că "în acest context tânăra a fost ucisă". 

Simple "ipoteze", a subliniat avocata apărării, Emmanuelle Huot, care a precizat că nu există un mobil serios al crimei, mai ales că acuzatul a fost descris ca un tip "gentil", "serviabil" şi "de pus pe rană". Ea consideră că proxeneţii au "dorit să-i dea o lecţie Mihaelei pentru că voia să plece".

Trupul neînsufleţit al Mihaelei Miloiu a fost găsit pe 15 decembrie 2016, la Frasnois. Ea era de nerecunoscut, faţa şi dinţii fiindu-i sparte din cauza loviturilor multiple. Institutul de cercetare criminală al Jandarmeriei Naţionale (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a-i stabili portretul robot în 3D. În cele din urmă, doi jandarmi francez şi elveţian au găsit buletinul tinerei la Sullens, pe lângă urme de sânge. După alte anchete s-a găsit o urmă de ADN a unui "necunoscut din Frasnois". În cele din urmă, ADN-ul s-a dovedit a fi al lui Alexandre Verdure, acesta fiind descoperit la 30 noiembrie 2016, când s-a dus la spitalul din Pontarlier (Doubs) pentru o rană la mână.

Născută "într-o regiune săracă din România", în apropiere de Bucureşti, victima "a fost trădată de dorinţa sa de iubire, dorinţa de afecţiune, de confort material şi acces la lux", a pledat avocatul părinţilor, Jean-Baptiste Jacquenet-Poillot.

Ea s-a îndrăgostit de un ”Lover boy”, proxenetul care a sedus-o şi pe care l-a urmat în Elveţia şi care avea "control total" asupra ei. "Ea a trecut de la întâlnirea cu un manipulator la cea cu un psihopat. Ultima privire pe carea văzut-o a fost aceea a unui nebun, privirea atroce a lui Alexandre Verdure", a mai spus avocatul Jean-Baptiste Jacquenet-Poillot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.