Prefectul Silviu Coşa a anunţat că s-ar putea prelungi carantina în municipiul Constanţa, care expiră vineri seară, după ce rata de incidenţă nu a scăzut, precizând că vor fi înăsprite verificările şi vor fi suplimentate forţele de ordine care vor acţiona pentru a controla dacă măsurile se respectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul Constanţei a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în prezent Direcţia de Sănătate Publică face analiza de risc pentru a stabili dacă se impune prelungirea carantinei la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ. 
 
“În momentul de faţă DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care deja v-aţi obişnuit. Având în vedere că rata de incidenţă este în momentul de faţă la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă şansele sunt foarte mari să se prelungească. (...) Constanţa este o comunitate foarte mare ca şi număr al populaţiei, ştiţi că rata de incidenţă se calculează pornind şi de la populaţia existentă în cadrul localităţii respective. În momentul de faţă ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5-10,8 la mie, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat şi care se vor intensifica în perioada următoare precum şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, în sensul că regulile sunt respectate”, a afirmat reprezentantul Guvernului  în teritoriu.  
 
El a menţionat că DSP va termina analiza în această seară, apoi o va trimite INSP-ului care urmează să îşi dea avizul. 
 
Întrebat dacă vor fi luată măsuri suplimentare pentru localităţile carantinate, prefectul Silviu Coşa a răspuns: “Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”. 
 
Silviu Coşa a menţionat că vor fi suplimentare şi efectivele forţelor de ordine care vor verifica dacă se respectă măsurile luate în perioada de carantină. 
 
De asemenea, prefectul a mai anunţat că deplasarea la secţiile de votare duminică se poate face de către alegători fără declaraţie pe propria răspundere, doar cu cartea de identitate. 
 
Carantina de 14 zile în municipiul Constanţa expiră pe data de 4 decembrie, la ora 20. 
 
Rata incidenţei în municipiul Constanţa este joi de 10,54, iar la nivelului judeţului de 7,15, fiind cea mai riricată din ţară. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.