Preşedintele american Donald Trump a participat, sâmbătă, pentru scurt timp, la reuniunea prin sistem de videoconferinţă a G20, pentru a vorbi despre bilanţul său, înainte de a pleca să joace golf, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care în continuare este de părere că nu a pierdut alegerile din SUA, a luat cuvântul la ora 13.45, la scurt timp după discursul de deschidere a reuniunii, susţinut de regele saudit Salman.

Potrivit unui delegat, discursul său “a constat în a spune că a făcut o treabă incredibilă pe parcursul mandatului său, în plan economic şi în pandemie”. “Nu a spus niciun cuvânt despre problemele globale”, a precizat delegatul.

The Guardian notează că Trump a mai spus că abia aşteaptă să colaboreze o perioadă îndelungată cu liderii G20. “A fost o mare onoare să colaborez cu dumneavoastră şi abia aştept să colaborăm din nou, o perioadă lungă”, ar fi afirmat Donald Trump.

După ce şi-a încheiat alocuţiunea, Trump i-a cedat locul secretarului Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin. Apoi, preşedintele american a părăsit Casa Albă pentru a merge la clubul său de golf din apropiere de Washington.

Reuniunea G20 din 21-22 noiembrie are loc prin sistem de videoconferinţă şi este prezidată de regele Salman al Arabiei Saudite. Discuţiile sunt concentrate pe combaterea pandemiei şi relansarea creşterii economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.