Deputatul USR Silviu Dehelean susţine că a existat existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia şefia CL, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. Deputatul susţine că înţelegerea a fost ”stricată” chiar de Augustin Zegrean care anu a acceptat să fie doar şef de secţie n subordinea lui Florin Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor deschise votului, respectiv de preşedinte al Consiliului Legislativ şi de şef de secţie, «stricată» chiar de Augustin Zegrean. Dovada este documentul de mai jos, primit ieri la Comisia Juridică. Ce s-a întâmplat?  Potrivit înţelegerii, Florin Iordache urma să ia şefia CL, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. PNL l-a propus pe Zegrean pentru ambele funcţii, doar că Augustin Zegrean nu a acceptat să fie doar şef de secţie, în calitatea lui de fost preşedinte al CCR, şi subordonatul lui Florin Iordache, pe deasupra. Motiv pentru care PNL s-a văzut obligat să invoce o eroare materială pentru retragerea lui Zegrean”, a scris pe Facebook, deputatul Silviu Dehelean.

Acesta postează şi un document prin care este retrasă candidatura lui Zegrean.

”Documentul ne mai spune şi o altă poveste: că, şi după căderea înţelegerii din cauza opţiunii lui Zegrean, PNL s-a ţinut de deal-ul cu PSD. Pentru validarea Preşedintelui Consiliului Legislativ procedura legală obliga la câte trei candidaturi pentru fiecare funcţie. Or, după retragerea lui Augustin Zegrean rămâneau doar 5 candidaturi, iar alegerea preşedintelui ar fi fost neconformă cu legea. Pentru a duce procedura până la capăt, PNL a inventat, pe loc, al 6-lea candidat, Rodica Penescu, una dintre doamnele din personalul tehnic al Comisiei juridice, consilier parlamentar din 2009. Doamna Penescu a obţinut doar 4 voturi, cu toatele, nici măcar PNL nu a votat-o. În schimb, PNL l-a votat pe colegul nostru George Dircă şi aşa am ajuns să dăm azi explicaţii.  Noi nu am ştiu de această înţelegere, am luat de bune promisiunile PNL că-şi vor aduce parlamentarii la vot, să voteze Zegrean şi Dircă”, a mai scris deputatul USR.

În finalul postării acesta afirmă: ”Nu ştiu dacă domnul Florin Roman a pus la cale, premeditat, tot acest plan de crimă perfectă pentru a arunca vina pe USR pentru Iordache sau doar i-a ieşit. Nu-i subestimez nici abilităţile de tactician şi nici relele intenţii, când vine vorba de USR. Dar nu este exclus ca pur şi simplu să-i fi ieşit manevra, fără să facă nimic pentru asta, cum s-a mai întâmplat în Parlament în ultimii patru ani, de când sunt deputat”.

Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a afirmat că votul în plenul reunit de marţi privind numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ nu este valabil, pentru că ar fi trebuit ales cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar 185 de voturi „pentru” nu înseamnă majoritate. El a adăugat că judecătorii Curţii Constituţionale ar putea admite sesizarea USR privind această numire, pentru că au mai fost situaţii în care Curtea a decis astfel.

Eu am aflat despre propunerea asta ieri la 12.00. Nu am nimic să vă spun în plus. Restul îl ştiu din presă şi din deducţii logice, pentru că am avut 41 de voturi şi am aflat că au fost 41 de liberali în sală. Deci liberalii şi-au făcut treaba într-o anumită proporţie. Problema e că votul nu e valabil pentru că în legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ spune că preşedintele şi şefii de secţie sunt aleşi cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. 187 nu e votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Am văzut deja anunţat prin presă că domnul Dan Barna spune că va ataca votul la CCR”, a declarat Augustin Zegrean, întrebat miercuri la Digi 24 ce s-a întâmplat în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Chestionat dacă ar putea admite Curtea Constituţională sesizarea USR privind numirea lui Florin Iordache, fostul preşedinte al CCR a răspuns: „Am mai avut astfel de situaţii şi CCR s-a pronunţat pentru admitere.

El a explicat că discuţia a avut-o cu liderul deputaţilor PNL Florin Roman şi a a înţeles că va fi numit la şefia Consiliului Legislativ, pentru că altfel nu mai candida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.