Fostul deputat Mihai Apostolache, specialist în drept administrativ şi constituţional, conferenţiar la Universitatea din Ploieşti, candidează ca independent pentru un mandat în Parlament. Apostolache este fondatorul şi preşedintele unui partid care activează pe plan local şi care a reuşit să treacă pragul electoral la alegerile locale. El spune că va susţine modificarea Codului Administrativ despre care spune că are „multe imperfecţiuni” şi revizuirea Constituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Apostolache, fost deputat în mandatele 2004-2008 şi 2008 – 2012 ales sub sigla PSD, înscris în PDL la jumătatea celui de-al doilea mandat parlamentar va candida ca independent la alegerile generale programate pentru 6 decembrie. Apostolache este fondator şi preşedinte al Partidului Prahova în Acţiune, care a obţinut 6,1% la alegerile locale, având mandate în Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.
„Există din păcate, o barieră legislativă pentru partidele locale, în sensul că pentru alegerile parlamentare, pentru a accede în Parlament, e nevoie de minim 5% din voturi la nivel naţional, deci nu la nivelul unei circumscripţii cum e Prahova. Această constrângere legală ne-a determinat să mergem pe această formulă, să candidez independent susţinut de Partidului Prahova în Acţiune” a declarat Apostolache, duminică, pentru News.ro.
Acesta susţine că îşi propune să contribuie la recredibilizarea Legslativului.
„În primul rând trebuie să redăm încrederea oamenilor în instituţia Parlamentului. Din păcate, este una din instituţiile cu o încredere foarte scăzută în ochii cetăţenilor şi, totuşi, este principala instituţie a democraţiei. Trebuie să ducem împreună această luptă de a recredibiliza Parlamentul” a adăugat el. 
În ceea ce  priveşte iniţiativele legislative pe care le va propune, Mihai Apostolache afirmă că va avea iniţiative de îmbunătăţire a legislaţiei privind administraţia publică locală.
„S-a adoptat anul trecut Codul Administrativ care are foarte multe imperfecţiuni. Acestea au fost demonstrate de practica administrativă din acest moment. Este nevoie de o îmbunătăţire a Codului Administrativ, este nevoie de eliminarea unor dispoziţii neconstituţionale – şi aici aş aminti despre acea excepţie care s-a introdus în Codul Administrativ ca limba minorităţilor naţionale să se folosească în diferite zone indiferent dacă se înrtuneşte acea pondere de minim 20% a cetăţenilor aflaţi în rândul unei minorităţi naţionale. Sunt preocupat foarte mult şi de revizuirea Constituţiei. Cred că este un moment foarte bun ca în perioada 2020-2024 actul fundamental să fie îmbunătăţit şi îmi doresc să contribui la îmbunătăţirea Constituţiei României” a mai afirmat Mihai Apostolache.
Apostolache este conferenţiar al UPG Ploieşti, specialist în drept administrativ şi constituţional, are mai multe cărţi publicate, este co-autor al unor articole. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.