Unteatru dă startul unui nou proiect care îşi propune să amintească spectatorilor, dar şi autorităţilor, că arta independentă continuă să existe. "Ş.a.m.d." debutează marţi, de la ora 13.00, şi se va derula pe o perioadă nedeterminată, subliniind importanţa sectorului cultural, grav afectat de măsurile adoptate în contextul pandemic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În următoarea perioadă, o cameră video va transmite non-stop din sala de teatru, iar publicul va putea urmări oriunde, în orice moment al zilei, artiştii invitaţi. Zeci de personalităţi ale scenei independente şi-au confirmat deja prezenţa la întâlnirea virtuală cu spectatorii şi vor intra în direct în primele zile ale proiectului, donând din timpul lor acestui demers.

Transmisiunea live va putea fi urmărită 24/7, gratuit pe https://cinematic.unteatru.ro/unteatru-livestream/- prima platformă VoD de teatru independent din România.

Richard Bovnoczki va deschide seria întâlnirilor online din sala unteatru, organizate în timp real, în condiţii de siguranţă sporită.

Pe parcursul zilei de marţi, vor veni pe rând, în faţa camerei, Alex Popa, Andrea Gavriliu, SabrinaIaşchevici, Cristina Casian, Dragoş Mărgineanu, Mihaela Trofimov,  Liviu Romanescu, Denisa Nicolae,  Florentina Ţilea, Ionuţ Vişan, Liviu Pintileasa şi Alex Ştefănescu.

O întreagă comunitate de artişti şi personalităţi din toate domeniile li se va alătura în următoarele zile, oferind privitorilor ocazia de a rămâne în contact permanent cu scena culturală independentă. Pe timp de zi, spectatorii vor putea urmări non-stop exerciţii artistice oferite de performerii invitaţi, iar în timpul nopţii, sala de teatru va deveni un spaţiu perpetuum mobile, surprinzând audienţa cu noi concepte puse în scenă de organizatori.

Fiecare dintre artiştii care vor evolua în faţa camerei va respecta cu stricteţe normele de protecţie impuse în această perioadă, dezinfectând spaţiul înainte de fiecare reprezentaţie. Toate aceste momente vor putea fi urmărite live, fără excepţie, oferind tuturor privitorilor o nouă perspectivă asupra atmosferei din culise.

Un proiect fără precedent în România, "ş.a.m.d." spune povestea unui domeniu în care activează mii de profesionişti - artişti, tehnicieni, specialişti în comunicare şi management cultural, şi a unor spaţii care riscă să dispară de pe harta obiectivelor culturale, în lipsa unor măsuri concrete de susţinere. Pe o perioadă nedefinită, artiştii din întreaga ţară sunt invitaţi să se alăture acestei iniţiative. Toţi cei interesaţi să participe la acest experiment artistic pot trimite un email la rezervari@unteatru.ro, în care sunt rugaţi să menţioneze datele şi intervalele orare disponibile.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.