Fostul prefect al judeţului Galaţi Gabriel Avrămescu, eliberat din funcţie joi, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial nr. 925, buzoianul Gabriel Ioan Avrămescu devenind consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Din noua postură, fostul prefect de Galaţi se poate ocupa şi de reconstrucţia filialei PNL Buzău, în fruntea căreia a fost numit cu titlu interimar, cel mai probabil până anul viitor, când vor fi organizate alegeri.

În şedinţa de Guvern de joi seară, Gabriel Avrămescu a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Galaţi, pe care o ocupa din decembrie 2019. În locul său a fost numit subprefectul Eugen Hristache.

După ce a fost eliberat din funcţia de prefect, Avrămescu a fost numit preşedinte interimar al PNL Buzău, el urmând a se ocupa de filiala judeţeană rămasă fără preşedinte după demisia lui Cristi Romanescu.

Imediat după alegeri, Romanescu şi-a dat demisia din fruntea PNL Buzău din cauza rezultatelor slabe obţinute de organizaţia buzoiană la alegerile locale.

La scrutinul din 27 septembrie, PNL Buzău a obţinut 10 primării din totalul de 87, în timp ce candidatul PNL la Primăria Buzău, dr. Adrian Zoican, s-a clasat pe locul doi, dar având un scor electoral de 10 ori mai mic decât candidatul PSD, primarul Constantin Toma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.