Cel puţin 22 de persoane - inclusiv elevi de la o şcoală militară - au murit, iar alte două au fost ”grav rănite” în urma prăbuşirii unui avion militar de tip Antonov-26, la aterizare, în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei, a anunţat ministerul ucrainean de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Douăzeci şi două de persoane au murit”, a declarat vineri seara pentru AFP adjunctul ministruluide Interne Anton Gheraşcenko. ”Căutarea altor două persoane continuă”, a adăugat el.

În total, 28 de persoane se aflau la bordul avionului, şapte membri ai echipajului şi 21 de elevi, potrivit ministrului.

”Este un şoc, Pentru moment nu a fost posibil să stabilim cauzele” acestei drame, a declarat el.

Un bilanţ anterior anunţa 20 de morţi, doi răniţi grav, iar două persoane au fost date dispărute dintr-un total de 24 de persoane la bord.

Acesta avion de transport de tip Antonov-26 s-a prăbuşit la aterizare, către ora locală 20.50 (şi ora României), la doi kilometri distanţă de aeroportul militar Ciuguiv, potrivit Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul a luat foc după prăbuşire, iar incendiul a fost stins o oră mai târziu.

Orăşelul Ciuguiv se află la aproximativ 30 de kilometri sud-est de Harkov şi la 100 de kilometri vest de linia frontului care desparte teritoriile aflate sub controlul Guvernului ucrainean de cele aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.