Producătorul iPhone-ului a cerut în instanţă daune de la Epic, producătorul jocului Fortnite, pentru încălcarea clauzelor contractuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai recentă mutare în jocul de şah pe foarte mulţi bani dintre Epic şi Apple vine din partea celui din urmă, care a depus în instanţă cerere pentru plata de daune, pretinzând că producătorul Fortnite nu a respectat clauzele contractuale dintre cele două companii.

Nu se cunoaşte suma pe care Apple o cere de la Epic.

Cererea depusă de avocaţii Apple include o serie de formulări şi interpretări interesante, ce nu par prea departe de adevăr. Apple spune că Epic pozează într-un Robin Hood care luptă cu corporaţiile, însă, în realitate, este o companie care valorează mai multe miliarde de dolari, ce nu vrea să plătească pentru valoarea pe care o câştigă prin App Store.

Apple vine şi cu cifre în sprijinul acuzaţiilor, arătând că Epic a câştigat, din jocurile livrate prin App Store, peste 600 milioane de dolari.

Mutarea gigantului american vine ca răspuns la cererea depusă recent de Epic, care doreşte ca Fortnite să fie repus în funcţiune în App Store printr-o decizie judecătorească.

Întreaga poveste a început când Epic a introdus în Fortnite instrumente de plată care ocoleau App Store şi Play Store, pentru a evita plata comisionului cerut de Apple şi Google. Atât Apple, cât şi Google au răspuns prin eliminarea Fortnite. A urmat chemarea imediată în judecată a celor două companii de către Epic, care a părut pregătit de bun început pentru acest scenariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.