Gala premiilor Goya din 2022 va avea loc în Valencia şi va încheia anul dedicat cineastului Luis García Berlanga, marcat de Academia spaniolă de film cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu această ceremonie va fi încheiat un an în care Academia va aduce un omagiu „unuia dintre părinţii instituţiei şi referinţă a cinematografiei spaniole”, citează TVE.

Valencia va fi şi sediu secundar pentru Premiile Goya 2021, care vor fi acordate în Málaga. Ceremonia va fi prezentată de actorul Antonio Banderas şi de María Casado, fostă realizatoare TVE. Cea de-a 35-a ediţie a galei va avea loc pe 27 februarie, la Teatro del Soho CaixaBank din oraşul andaluz.

Luis García Berlanga, una dintre figurile emblematice ale cinematografiei spaniole a secolului XX, este şi unul dintre protagoniştii seriei de proiecţii online „Clasicii alături de tine/ Clásicos contigo” a Institutului Cervantes.

Weekendul acesta, gratuit, pe contul institutului de pe platforma Vimeo poate fi vizionat lungmetrajul „La vaquilla”, o satiră extrem de umană a Războiului Civil spaniol.

Născut pe 12 iunie 1921, în Valencia, Luis García Berlanga este cunoscut pentru filme ca „Bienvenido Mister Marshall” (1953), „Plácido” (1961), „El verdugo” (1963), „¡Vivan los novios!” (1970), „Patrimonio nacional” (1981) şi „Todos a la cárcel” (1993). Acesta din urmă i-a adus şi un trofeu Goya pentru regie. A murit pe 13 noiembrie 2010, în Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.