Poziţia fermă a preşedintelui Confindustria România, Giulio Bertola, referitoare la obligaţia de a intra în carantină pentru persoanele ce ajung în Italia, provenind din România şi din Bulgaria, şi propunerea de a realiza urgent un “coridor verde pentru industrie” între Italia şi cele două ţări, pentru a asigura mobilitatea antreprenorilor, managerilor şi a personalului tehnic, au ajuns la destinaţie, direct în atenţia ministrului sănătăţii din Italia, Roberto Speranza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atenţia obţinută se datorează şi Confindustria Italia, care a activat imediat, pe lângă un “task force coronavirus”, şi Biroul de Relaţii Instituţionale, care a intrat de îndată în legătură directă cu cabinetul ministrului sănătăţii. O problemă care iată, a fost resimţită şi în Italia, din partea unor importante asociaţii teritoriale ale Confindustria.

De asemenea, scrisoarea adresată ministrului sănătăţii italian, Roberto Speranza, a fost preluată de presa italiană şi de cea internaţională în limba engleză, devenind un subiect de interes major în întreg mediul de afaceri italian.

În acelaşi timp, a fost activat un canal operaţional intern, pentru a permite consultarea pe această temă între Confindustria România, Confindustria şi instituţiile italiene implicate. “Reacţia imediată şi susţinerea importantă pe care Confindustria România le-a obţinut din partea Confindustria în Italia demonstrează importanţa sistemului confindustrial în lume. O reţea de structuri, consolidate, cu autoritate şi sensibile, care intervin rapid pentru a aborda probleme deseori de importanţă vitală pentru firmele asociate. În momente precum acesta, de pandemie, protejarea sănătăţii publice, protecţia sanitară a persoanei trebuie să fie mereu pe primul loc. în  acest caz, este necesar şi de asemenea responsabil, să încercăm să găsim soluţii comune, împărtăşite de diferiţii actori importanţi la nivel de ţară, care să permită să producem în continuare în siguranţă, de altfel unicul mod pentru a garanta acea valoare indispensabilă pentru susţinerea familiilor, a companiilor şi a întregii societăţi. Ar deveni devastator ca pandemiei sanitare să i se adauge efectele negative ale actualei pandemii economice, doar din considerente legate de birocraţie, sincronizare sau, şi mai rău, din cauza unei viziuni limitate a problemei. Sperăm ca acest lucru să nu se întâmple şi aşteptăm ca în următoarele ore să primim soluţia referitoare la carantină sau chiar la posibila blocare a intrărilor în Italia din România, graţie evaluării pozitive, din partea instituţiilor italiene, a cererii noastre de realizare a “coridorului verde pentru industrie” între cele două ţări, declară preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola.

Neaşteptata acţiune directă şi rapidă din partea Confindustria România, ca reprezentant al sectorului de producţie şi al investiţiilor italiene în România, a trezit un interes major pe întreaga piaţă a muncii din Românnia, dar şi din partea celor din Italia care au interacţiuni economice constante cu ţara noastră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.