Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, DGA) a anunţat că îşi va decerna premiile anul viitor pe 10 aprilie, cu două săptămâni înaintea Oscarurilor, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directors Guild of America a precizat că informaţii privind cea de-a 73-a ediţie a premiilor, inclusiv regulile de înscriere şi locul în care va avea loc ceremonia, vor fi anunţate în următoarele luni.

Gala DGA de anul acesta a avut loc pe 25 ianuarie, la Los Angeles. Cineastul britanic Sam Mendes a câştigat marele trofeu, pentru drama de război „1917”. Între producţiile de televiziune s-au remarcat serialele „Watchmen” şi „Barry”.

Două săptămâni mai târziu, sud-coreeanul Bong Joon-ho a primit trofeul Oscar pentru regia „Parasite”. A fost a opta oară în istoria premiilor când câştigătorul Oscar nu a fost acelaşi cu marele câştigător al DGA.

Premiile Sindicatului regizorilor americani sunt acordate în baza votului celor peste 18.000 de membri ai organizaţiei.

Din cauza pandemiei, galele Golden Globes, Oscar, SAG (Sindicatul actorilor americani) şi BAFTA au fost amânate. În cazul Sindicatului regizorilor americani aceasta este prima dată stabilită pentru 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.