Premierul britanic Boris Johnson a anunţat vineri viitoarele etape-cheie ale ieşirii din izolare a Regatului Unit şi şi-a exprimat speranţa unei ”reveniri la normal cel mai devreme începând din noiembrie, poate la timp de Crăciun”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regatu Unit înregistrează 45.000 de morţi din cauza covid-19 şi este cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, iar Gvernul conservator al lui Boris Johnson este criticat dur din cauza modului în care a gestionat criza.

Cu toate acestea, liderul conservator s-a declarat mai degrabă optimist cu privire la viitor.

”Sper puternic şi sincer că vom putea suprima măsurile extraordinare” implementate în vederea opririi răspândirii epidemiei ”şi să aibă loc o adevărată revenire la normalitate cel mai devreme începând din noiembrie, poate la timp de Crăciun”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

În acest sens, Guvernul intenţionează să-şi sporească şi mai mult capacitatea de depistare, vizând ”cel puţin 500.000 de teste pe zi, adică 3,5 milioane pe săptămână” la sfârşitul lui octombrie.

Johnson a prezentat viitoarele etape ale planului său de scoatere treptată a Angliei din izolarea impusă la 23 martie, în lupta împotriva răspândirii virusului.

Astfel, Johnson îi încurajează pe englezi să folosească din nou transportul în comun începând de vineri şi îi îndeamnă să se întoarcă la locul de muncă de la 1 august şi să se adreseze angajatorilor pentru a stabili dacă salariaţii să continue muca de la distanţă sau să revină într-un mediu de muncă ce respectă recomandările.

Cu toate acestea, consilierul ştiinţific al Guvernului Patrick Vallance estima joi că munca de la distanţă este ”o soluţie perfect de bună” şi că ”nu există absolut niciun motiv” să se schimbe recomandările în această privinţă.

Cazinourile, sălile de popice, patinoarele, sălile de înfrumuseţare şi de spectacol urmează să redeschidă la 1 august, a anunţat Johnson.

Şcolile, colegiile şi sistemele de îngrijirea copiilor urmează să-şi reia activitatea integral începând din septembrie.

Toamna urmează să se poată organiza căsătorii cu până la 30 de persoane, conferinţe şi evenimente pe stadion.

Însă şeful Guvernului a precizat că acest calendar rămâne ”condiţionat” şi supus evaluării epidemiei.

”Dacă vom continua să strângem din coate aşa cum am făcut până acum, ştiu că putem învinge acest virus”, a apreciat el, îndemnând ”să sperăm la cel mai bun scenariu, dar să ne pregătim pentru cel mai rău”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.