Boris Johnson a promis luni un plan inspirat de cel al fostului preşedinte american Franklin D. Roosevelt în vederea susţinerii economiei britanice, dur afectate de pandemia covid-19 şi subliniază că o revenire la politica austerităţii ar fi o eroare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este momentul unei politici «rooseveltiene» în Regatul Unit”, a declarat Johnson la postul Times Radio, referindu-se la "New Deal"-ul lui Franklin D. Roosevelt, care a permis, prin intermediul unor mari lucrări publice, ieşirea Statelor Unite din criza din 1929.

”Eu, personal, cred că ceea ce trebuie să facă Guvernul în acest moment este să urmeze o politică intervenţionistă”,  subliniat el.

Boris Johnson s-a angajat să dubleze fondurile alocate investiţiilor publice prevăzute şi a promis să continue să ajute întreprinderile şi gospodăriile, în contextul în care Guvernul său a injectat deja, în regim de urgenţă, 133 de miliarde de lire sterline (145 de miliarde de euro) în economie, cu scopul de a înfrunta pandemia covid-19.

”Cred că aceste investiţii vor da roade, pentru că este vorba despre o economie foarte, foarte dinamică şi foarte productivă”, a apreciat Boris Johnson.

El vrea, de asemenea, să implementeze o platformă în vederea încurajării întreprinderilor să investească în capital şi în formarea profesională.

În vederea finanţării cheltuielilor din cauza covid-19, Londra a anunţat luni o nouă creştere cu 50 de miliarde de lire sterline a fondurilor programului  său de emisiuni de obligaţiuni în perioada aprilie-august - la 275 de miliarde, mai mult decât dublul sumei colectate în tot exerciţiul bugetar 2019-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.