Portrete ale unui număr de patru foşti preşedinţi confederaţi ai Camerei Reprezentanilor au fost retrase din Capitoliu, a anunţat actuala preşedintă democrată a camerei inferioare a Congresului american Nancy Pelosi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această retragere are loc cu ocazia marcării Juneteenth, ziua sfârşitului sclaviei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Pelosi.

Mai multe statui ale unor militari confederaţi care au luptat împotriva abolirii sclaviei, în Războiul de Secesiune (1861-1865), au fost distruse sau date jos de pe soclu în ultimele zile, în urma unor manifestaţii provocate de moartea lui George Floyd, un afroamenrican ucis prin asficiere de către un poliţist alb în timpul unei arestări, la 25 mai, la Minneapolis, în Minesotta.

Este vorba despre portretele lui Robert Hunter din virginia, care a fost preşedintele Camerei din 1839 în 1841, Howell Cobbs din Georgia (1849 -1851), James Orr din South Carolina (1857-1859); şi Charles Crisp din Georgia (1891-1895).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.