Ministrul taiwanez al Apărării Yen Teh-fa a prezentat scuze şi s-a declarat pregătit să demisioneze, în urma dexcoperirii unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus în mariza taiwaneză, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 27 de marinari au fost izolaţi la bordul unei nave care s-a întors dintr-o misiune în arhipelagul Palau, în Micronezia, iar aproximativ 700 de marinari au fost plasaţi în carantină.

”I-am cerut preşedintei Tsai (Ing-wen) să mă pedepsească, iar preşedinta a cerut ca Ministerul Apărării şi-şi asume incidentul”, a anunţat el, precizând că acceptă să demisioneze dacă i se cere acest lucru.

Relativ cruţat de pandemia noului coronavirus, Taiwanul depune eforturi să identifice mii de persoane cu care marinarii suspectaţi de contaminarea cu noul coronavirus s-ar fi putut întâlni.

Înaintea Taiwanului, Statele Unite şi Franţa s-au confruntat cu cazuri asemănătoare.

Ministrul francez al Apărării Forence Parly a anunţat săptămâna trecută că peste 1.000 de marinari din cadrul grupului aeronaval al portavionului nuclear francez Charles-de-Gaulle au fost contaminaţi cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.