Epidemia covid-19 este pe punctul de atinge perioada de vârf în Turcia, care vizează o revenire la normal după luna Ramadanului - la sfârşitul lui mai -, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia turcă de presă Anadolu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia, care a implementat o serie de măsuri menite să încetinească răspândirea virusului, a înregistrat 90.980 de contaminări cu noul coronavirus - unul dintre cele mai grave bilanţuri din lume în acest stadiu - şi 2.140 de morţi de la începutul epidemiei în ţară.

”În privinţa consecinţelor economice, această pandemie constituie cea mai gravă criză de la al Doilea Război Mondial”, a declarat marţi, într-o reuniune prin video conferinţă cu oficiali din cadrul formaţiunii sale, AKP, Erdogan.

”Vizăm o respectare maximă a măsurlor în vigoare pe timpul lunii Ramadanului şi, cu voia lui Allah, o tranziţie către o viaţă normală în ţara noastră, după vacanţa (de la sfârşitul Ramadanului”, a anunţat el.

În cadrul acestor măsuri, o izolare pe o perioadă de patru zile este impusă în 31 de oraşe - începând de joi, de Ziua Naţională a Turciei, iar vineri începe luna postului musulman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.